Aros Junior Cup

Aros Junior Cup (Aflyst)

 

Vi er i Viby Badminton Klub desværre nød til at aflyse dette års Aros Junior Cup pga. den aktuelle globale situation med Coronavirus (COVID19).


Vi vender stærkt tilbage i 2021!


Viby Badminton Klub afholder hvert år i påsken Danmarks største, internationale ungdomsturnering med ca. 400 unge talenter fra hele verden.

 

Der spilles i følgende kategorier: U13MA – U15EM – U17E –17/19M


De mange kampe afvikles i vores egen hal på Vårkjærvej samt i 2-3 haller i omegnen. Det er således hele det sydlige Aarhus, der er scene for denne fantastiske event.


Aros Junior Cup 2020 (aflyses)

 

International youth tournament 9. - 11. April 2020 (Easter)

Invitation with informations about prices, dead-lines etc. please follow these links:

International or Dansk

International registration form:

Tournament and accommodation

Best regards - AROS Udvalget

Historien om Aros Junior Cup

 

Sommeren 1999 sidder en flok aktive forældre i Viby badminton klub og snakker om klubbens fremtid.

Vi har mange planer og ønsker, men er klar over at det kræver penge at sætte gang i nogen af alle vores visioner.

USU medlem Richard Skovby siger pludselig at han havde gået med tanker om at klubben kunne arrangere et stort internationalt ungdomsstævne – mange deltagere kunne være med til at skaffe penge til at realisere nogen af alle vores drømme.

Richard er en handlingens mand og kontakter, måske lidt som en føler Dansk badmintonforbund for at høre om muligheden for at blive arrangører af et sådan stævne i dagene omkring påske kunne være en mulighed.

Det viste sig at der ikke var langt fra det tænkte ord til handling. Da forbundet lige efter sommerferien udsendte deres oversigt over årets kommende stævner stod der internationalt ungdomsstævne i påsken arrangeret af Viby Badmintonklub.

 

Så var vi i gang…….

 

Vi var alle meget usikre på hvad det var vi havde sat gang i. Vi vidste ikke på det tidspunkt hvor mange arbejdstimer det krævede at være arrangører af så stort et stævne – eller vi vidste overhovedet ikke om det blev et stort stævne på det tidspunkt.

 

Et internationalt stævne skal have et navn – hvad skulle vi kalde os?

Vores USU formand Ole Henriksen fik en god ide. Det gamle navn for Aarhus var Aros så hvorfor ikke kalde stævnet for AROS – som tænkt så gjort.

 

Invitationerne blev sendt ud, klubbens aktive medlemmer blev aktiveret og i februar måned 2000 stod det klart at vi i den kommende påske ville få besøg af ca. 700 deltagere fra omkring 8 forskellige nationer – helt fra Canada ville der være deltagere.

 

Det viste sig at blive noget helt specielt at have gæster fra Canada. 15 gæster kom til vores klub flere dage før stævnets start. På den måde var vi sammen med dem i hallen, spiste sammen med dem og snakkede badminton i timer hver dag. I dag møder vi stadig spillere der har T-shirt med det Canadiske flag på brystet. De gæster glemmer vi aldrig!

 

Gæster der også har givet os sjove oplevelser var det år vi fik deltagelse af den deltager fra Israel. Når et land som Danmark modtager idrætsudøvere fra Israel sættes der straks fokus på sikkerheden.

Formanden blev ringet op af en repræsentant fra udenrigsministeriet der skulle forhøre sig i forhold til hvilke sikkerhedsforanstaltninger vi havde sat op. Så langt havde vi ikke tænkt!

Der skulle være særlige regler på hotellet hvor deltageren og lederne fra Israel skulle bo, vi måtte ikke skrive i avisen at der var deltagere fra Israel og vi måtte ikke hænge det israelske flag op udenfor hallerne.

Så lærte vi det!

 

AROS var stort – AROS er forblevet stort.

 

2020 er 20. gang vi arrangerer AROS. Deltagerantallet har gennem de sidste år fundet et fast antal på omkring 250-300, og vi har fået stor erfaring i at arrangere, planlægge og få fat i det antal personer der skal til for at få et så stort arrangement til at fungere.

 

Når vi som klub alene skal stå for sådan et stævne skal alle mand give en hånd med. Det gælder både, forældre, motionister, seniorer og klubbens børn.

Vores klubsekretær Pia Kruse har med sikker hånd stået for at få personer til at varetage alle de forskellige arbejdsopgaver der er under stævnet. F.eks. invitationer, programmer, kontakt til vores udenlandske gæster, sponsorer, dommerborde, buskørsel, overnatning, præmier, oprydning, madlavning og sikkert mange flere end nævnt her.

Efter 15 år med AROS er der sket et generationsskifte – nye kræfter er trådt til og har taget over. Dejligt at det stadig er muligt at skaffe gode frivillige arbejdskræfter.

 

Når der kommer så mange gæster til klubben er der altid nogen der har brug for overnatning. Mange sover med familien i sommerhuse i området, nogen tager på hotel og andre indlogeres på en skole i nærheden.

Det første år vi afviklede stævnet havde vi arrangeret overnatning i Viby Hallen – vi skulle også bruge hallen til at spille i så der skulle ryddes op om morgenen inden stævnet gik i gang. Vi havde ikke helt overblik over hvor mange der ville komme med soveposen og luftmadrassen så inden vi sagde god nat i hallen var der tæt på 200 børn, unge og forældre der skulle tilbringe natten på gulvet.

Det er svært at skaffe ro med så mange mennesker i en hal og stor uenighed om hvornår der skal være ro. Det blev først ro da USU formanden havde talt med meget store bogstaver og forklaret at AROS også handlede om at spille badminton – det går trods alt bedst når man har fået sovet om natten.

Det første års erfaring med overnatning gjorde det klart vor os at vi var nødt til at arrangere overnatning et sted hvor der ikke skulle spilles. Derfor besluttede vi at leje skolen i Stautrup til overnatning og morgenmad.

De spillere der overnatter med leder sover i klasseværelser, de der er her uden leder sover i hallen.

På skolen sover mange af vores udenlandske gæster og det er ved at være en fast tradition at de efter dagens spil inviteres på en kop kaffe eller et enkelt glas rødvin i cafeteriet til en snak om badminton Europa. Mens der snakkes badminton i cafeteriet spilles der badminton, fodbold og snakkes landene imellem nede i hallen.

Det er hyggeligt at opleve at vi på skolen har gæster der har overnattet der under mange AROS´er.

Når morgenmaden kommer på bordet til omkring 120 personer oplever vi de store morgenmadskulturer der findes. Svenskerne kender ikke pålægschokolade, tyskerne spiser kødpålæg på brødet og der er ikke mange unge mennesker der vælger groft brød. Alle spiser cornflakes, ikke ret mange havregryn og de fleste vil gerne have yogurt med jordbær ikke med banan. Svenskerne roser vores kaffe og vil gerne have sukker i……

Alle unge mennesker er gode til at rydde op uanset nationalitet!

 

Lørdag i påsken er store finaledag.

 

Hallen bliver pyntet med blomster, flag, borde og stole. Alle gør deres til at stævnet skal afsluttes på en super måde.

Finaledeltagerne kommer på skamlen og får flotte præmier og blomster.

Der tages fotografier og der klappes og alle ønskes tak for denne gang og på gensyn næste år – for selvom vi er trætte er vi altid sikre på at der bliver et næste år!

 

Lørdagen sluttes af med at alle de aktive under AROS inviteres til at spise aftensmad i VBK´s cafeteria og for at få hilst på hinanden – vi har jo været spredt rundt i forskellige haller og har derfor ikke fået snakket sammen under stævnet. Det er også her de gode historier fra dette års AROS fortælles og de nye ideer til næste års AROS søsættes……

 

Mandag i påsken holder vi påskeferie og glædes over endnu et AROS er gået godt!

 

 

Fortalt af Ole og Karin Henriksen